Kendi kendine yetme bağlamında bilimsellik, gündelik yaşamdaki olay ve durumları gerçekçi, geçerli sebep – sonuç ilişkileri kurarak anlamlandırabilmektir. Ama bunu çocuklarımıza, temel yaşam becerilerinden biri olacak biçimde aktarmanın yolu nedir? Alanın yetkin isimlerden biri olan Dr. Gülten ÜNAL, bu karmaşık beceriyi, çocuk okurlarına harika bir yolla kazandırıyor.
Yetişen kuşakların duygusal ve düşünsel dünyalarında beliren sorunlara, deneysel psikolojinin verilerinden yararlanarak çözüm aramaları, yaratıcı çözümler üretmeleri her ulusun kadim amaçlarından biridir. Özellikle son yüzyıllarda…
“Biri Deney mi Dedi?” işte bu amaca tek başına hizmet edebilecek nadir çalışmalardan biri. Okurlarını sosyal deneylerle elde edilen verileri, gerçek yaşamda sınamaya çağırıyor bu eser. “Bukalemun Etkisi”, “Aklımızda Yanlışlıkla Kalanlar”, “Çok mu Abartıyoruz?” gibi başlıklar altında sunulan kıymetli bilgileri, ilgi çekici bir diyalogla aktardıktan sonra “Sen de Dene” ve “Kendini Gözle” alt başlıklarıyla yaşam becerisine dönüştürmeye davet ediyor.